Tag Archívumok: antioxidáns

A kurkuma antioxidáns és gyulladásgátló hatású

Kurkuma

A kurkumát több ezer éve alkalmazzák az indiai és kínai gyógyászatban, a szélszorulástól a menstruációs zavarokig sokféle panaszt kezelnek vele. Napjainkban antioxidáns és gyulladásgátló hatása miatt nőtt meg az érdeklődés iránta. A kurkuma hatóanyagáról, a kurkuminról megállapították, hogy máig a tudományosan legtöbbet vizsgált hatóanyag. Második helyre szorította le a rezveratrolt, a hatóanyagot, ami a vörösbor gyógyhatásáért felelős […]

Zöld tea a a zsírégetés gyorsító

Zöldtea

A zöld tea egyik egészségvédő hatása az elhízás megelőzésében és a zsírégetés gyorsításában nyilvánul meg. Emellett erős antioxidáns hatása is van, a zöld tea többféle katekin vegyületet tartalmaz, melyek közül a legfontosabb az EGCG. A Távol-Keleten régi tradíció a zöld tea fogyasztása, amely az egészségre kifejtett pozitív hatása miatt a nyugati világban, így hazánkban is […]

Fekete áfonya, nem csak a látás gyümölcse

Fekete áfonya

A bogyós gyümölcsök közül a fekete áfonya rendelkezik a legmagasabb szabadgyök semlegesítő képességgel, felülmúlja a vörösáfonya, málna, eper, vagy a szilva antioxidáns tulajdonságait. Jótékony hatása a következő hatóanyagainak köszönhető: antocián (növényekben található színanyag), C vitamin, resveratrol, E vitamin. Antioxidáns hatása miatt a fekete áfonya remek hatással van a bőrre, a kollagén mátrix egészségét támogatja azáltal, hogy […]

A multivitaminok biológiailag fiatalítanak

A rendszeresen multivitamin kiegészítést fogyasztók biológiai életkoruk alapján fiatalabbak, mint azok, akik nem fogyasztanak rendszeresen vitamin tartalmú étrendkiegészítőket. Ez derül ki abból a nagylétszámú csoporton végzett kísérletből, amit Dr. Honglei Chen (National Institute of Environmental Health Sciences) végzett munkatársaival néhány éve. Amennyiben van kedve röviden és érthetően elmagyarázzuk a tudományos eredményt. Az öregedés egy normális és […]

Hogyan hatnak a szervezetre a flavonoidok?

Zöld tea

Egy tanulmány szerint a csokoládé, a szójafehérje és a zöld tea speciális hatást gyakorol a szív- és érrendszerre. A tudósok már évek óta tudják, hogy a számos élelmiszerben – gyümölcsökben, zöldségekben, gyógynövényekben, gabonafélékben és csokoládéban – megtalálható flavonoidok szívbarát alkotóelemek. Ezúttal a hatás hátterében álló mechanizmust próbálták kideríteni. A kutatók összefüggést kerestek a flavonoidokban gazdag […]

Antioxidánsok a sejtkárosító szabad gyökök ellen

A sejtkárosító szabad gyökök a testbe kerülnek vagy ott – a természetes anyagcsere folyamatok termékeként – keletkeznek. Hetvennél is több olyan betegséget ismerünk, amik a szabad gyökök hatására keletkeznek és az is közismert, hogy az öregedési folyamatokhoz miként járulnak hozzá. Számos kutatás igazolta, hogy a sejteket érő oxidatív stressz, ami a szabad gyökök eredménye, az […]

Vitaking Tőzegáfonya

Amerikai tőzegáfonya

A Vitaking tőzegáfonya koncentrátum 252mg porított tőzegáfonyát tartalmaz. A tőzegáfonyát természetes antibiotikumnak is nevezik Baktériumellenes aktivitása nincs, viszont hatékonyan gátolja a kórokozók megtapadását a  húgyutakban, így hosszú távon a megelőzés eszköze és az akut kezelés kiegészítője lehet. Akut és krónikus alsó húgyúti fertőzésekben, az orvos által felírt antibiotikum terápia kiegészítője lehet. A felfázásra  hajlamos egyéneknél megelőzésképpen is […]