A Vitaking A-vitamin csukamáj olajjal készült. Az A-vitamin hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához, a normál látás fenntartásához és az immunrendszer normál működéséhez.
Az A-vitamin alapvető tápanyag, amelyet vagy az állati eredetű ételekkel veszünk magunkhoz, vagy a növényekben található karotinokból, melyeket képes a szervezetünk A-vitaminná alakítani.
Az A-vitamint más néven retinolként is emlegetik. Előanyagaiból – az úgynevezett provitaminokból – a szervezetben is képződhet. A leginkább elterjedt előanyagok a különböző karotinoid vegyületek, melyek közül is a legaktívabb a -karotin, amely sárgarépában, sárgabarackban található. Ezek a vegyületek a bélrendszerben szükség esetén, változó hatásfokkal ugyan, de képesek A-vitaminná alakulni.
Az A-vitamin:
- részt vesz a megfelelő vas-anyagcserében.
- hozzájárul a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásához.
- hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához
- hozzájárul a normál látás fenntartásához.
- hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
- szerepet játszik a sejtek differenciálódásában (elkülönülésében).
A táplálékkal bevitt A-vitamin 70-90%-a, a karotinok 20-50%-a hasznosul. Az egészséges felszívódáshoz természetesen szükséges zsiradék jelenléte, és kutatások szerint az E-vitamin is kedvezően befolyásolja a táplálékkal felvett A-vitamin hasznosulását.
Hatóanyag napi 1 gélkapszulában:
- A-vitamin 10000NE/3000µgRE
Összetevők:
csukamáj olaj, zselatin, nedvesítőszer: glicerin, retinil-palmitát, víz, szójabab olaj.
A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!
Imre –
Azért azt oda kellene írni, hogy a fogyasztása csak kúraszerűen ajánlott, mert jelentettek már napi 4000NE bevitel mellett is retinol-toxicitást a kutatók. Igaz, több mint félévnyi folyamatos szedés mellett…
Jómagam is gondolkodom egyébként ezen a terméken, mert kedvező az ára. De heti két kapszula szerintem elegendő belőle, ha nem szed az ember nagyobb dózisban D-vitamint.